Drömt inatt


torsdag, april 27
Som jag nog sagt tidigare, så drömmer Sara en del. Så även denna natt. Minns inte på långa vägar allt, trots att jag försökte. Men kan berätta det jag minns. Och snälla, inte dra en massa förhastade slutsatser eller tolka drömmarna. Det har jag gett upp för länge sen.. :-)

Jag fick iaf jobb på ICA i Bankeryd. Som butikschef. Vilket var på tiden, då det var kaos där. Man kan ju undra vem som hade hand om det innan. Det var varor precis överallt. På entréplan så var det all möjligt tjafs, ja, som det brukar vara på stormarknader nu för tiden. På nedre plan fanns maten. För att ta sig dit var man tvungen ta trapporna eller någon av de tre hissarna som rymde typ en halv kundvagn. Väl nere där så fick man försöka hitta fram så gott det gick. Det fanns inga egentliga gångar, utan bara matvaror överallt. Skulle man lyckas ta sig fram med vagn så fick man i princip gräva sig fram. Jag tar tag villigt tag i uppgiften, här behövs ju verkligen någon med lite huvud och ordningssinne. Plockar bort köttvaror med utgånget datum, kryssmärker allt som snart går ut (som då säljs för halva priset), pratar glatt med personalen, skämtar för fullt med kunderna och allmänt njuter av att göra lite nytta.

Står vid den enda och pyttelilla kassan och instrurerar kassörskan i det här med kryssmärkta varor. Då kommer en ung kille in, med en liten grabb bredvid sig. Typ nyss kommit upp i skolåldern. Han går fram till mig, sträcker fram handen, hälsar och säger:

Du kanske inte kommer ihåg mig? Vi var på läger ihop när vi var fjorton och vi.. ja.. jag tänkte du ville träffa din son?

Oj då. Ja. Jag är ganska säker på att jag vet hur barn blir till och att jag rimligtvis inte kan ha fått en son när jag var fjorton utan att veta om det själv. Men det var visst annorlunda inatt..

Jag blir självklart mer eller mindre förtvivlad. Ungen bryr jag mig inte om. Men jag hade förträngt det där lägret. Och jag hade förträngt att det hade gått hett till med den här killen. Nu bubblade alla minnena över mig. Och i ärlighetens namn: inte hade det gått särskilt hett till, varken med honom eller det två andra.

Nej, enda lägrena jag var på som fjortonåring var scoutlägret och ett ridläger (och det här var ingetdera), och jag är 200 % säker på att jag inte gjorde något jag inte borde gjort. Och definitivt inte med tre olika grabbar..

Och jag får massor av skuldkänslor. Inte för att det visar sig att jag har en sjuårig son som jag inte träffat innan. Inte för att jag haft sex med tre killar på samma vecka när jag var fjorton. Utan för att det visar sig att jag ljugit för alla när jag hävdat att jag varit oskuld, om än omedvetet.. Såg framför mig hur alla skulle bara vända och gå när de fick veta att jag ljugit för dem..

Nej, kära vänner och familj, i vaket tillstånd så vet jag att åtminstone de viktigaste av er skulle vara kvar, även om jag skulle haft en sju år gammal son och även om jag ljugit för er. Särskilt om jag själv hade trott att det jag sa var sant.

Som sagt, tolka inte för mycket, det lär bli ganska fel då.. :-) Och detta är ändå bara en bråkdel av det jag drömde, det andra var ännu mer intressant, men jag kan bara inte minnas..
SolSara @ 4/27/2006 10:13:00 em | Fast länk |

[ Hem ]

Kommentarer till Drömt inatt

SolSara

Min bilder
Namn:
Plats: Göteborg, Sweden

http://www.solsara.com

MSN

Blandat

Template copyright :
V4NY only templates